tisdag 1 mars 2011

Besök från Lulsundsgatan

Emil och Ellinor


Färsk tonfisk som förvandlas till filéer av de
svenska mästerkockarna


Jimmy och Emil gör lite nya problem


Påväg upp till Barrier´s Peak


Barrier´s Peak


Mt Titiroa


Maria i ett molnhav


Högsäsongen i Milford har verkligen kommit i gång nu. De senaste veckorna har det varit fullpackat på lodgen varje kväll. Plus en hel del campingbilar som vi måste be vända om för att vi helt enkelt inte har plats för dem. Vi är dessutom det enda stället i Milford Sound som man kan bo och campa på. Det kan vara ganska jobbigt att se deras förtvivlan när dem inser att de måste köra tillbaka minst en timme för att hitta en camping, men samtidigt så är det inte vårat problem att de kommer hela vägen hit utan en bokning.

Det är många som kommer hit och fiskar tonfisk nu och vi har haft turen att få fyra stora fiskar helt gratis. Det är otroligt mycket kött på en fem kilos tonfisk så vi har ätit grillad och stekt tonfisk flera kvällar. Vi har fortfarande kvar några fina filéer i frysen så nu på fredag har vi planer på att göra sushi. Mums!

Vädret här är som vanligt ganska upp och ner, med en hel del regn, men vi har lyckats pricka in några strålande fina dagar nu de senaste gångerna vi har varit lediga. För ett tag sedan passade vi på att åka till Te Anau och begav oss ut på nya äventyr med Jason. Denna gång besteg vi Mt Titiroa, ett berg som är känt för sina stora boulders och sand uppe på toppen som ser ut som snö på långt håll.

När vi kom upp på toppen låg molnen som ett hav nedanför oss och genom molntäcket stack bergskedjorna upp. Något liknande har jag aldrig sett tidigare, det var så vackert. Runt omkring oss var det tusentals stora stenblock i alla möjliga formationer som påminde mycket om Castle Hill. Tyvärr gick inte dessa boulders att klättra för så fort man försökte ta ett grepp så smulades det sönder i handen. Men det var en av de häftigaste platserna jag har varit på, något helt unikt, som att vara på månen.

Våra vänner (och grannar) Emil och Ellinor kom till Nya Zeeland i början på februari, först luffade de runt på sydön för att se vilka fantastiska platser denna ö har att erbjuda. De simmade med delfiner, cyklade i Marlborough och gick på vinprovningar och annat kul. Nu har de varit nere i Milford med oss i två veckor och jag tror faktiskt vi har hunnit visa dem det mesta som finns att se här nere. De åker vidare i dag och sen ska vi möta upp dem om en vecka i Castle Hill. Vi lyckades fixa och trixa lite med schemat så att vi får vara lediga en hel vecka. Sen blir det att jobba en hel del när vi kommer tillbaka men det är det värt. Det kommer bli toppen!

Slutligen så måste ni spana in dessa videos som Miguel har gjort där Jimmy klättrar på våran hemma klippa Little Babylon. För er som inte har sett Jimmy klättra kanske det kan ge er en bild av hur jäkla duktig han är.

http://vimeo.com/20398046

http://www.youtube.com/watch?v=kdGPsTjgwcs


/Maria

1 kommentar:

Unknown sa...

Så jätteskoj med främmande hemifrån! Härligt att läsa om alla era äventyr, följer er som vanligt hela vägen fast på ganska långt avstånd=)
Har sett klättefilmerna och jag måste säga att där finns det muskler och koordination! Helt otroligt och sanslöst livsfarligt för den oinvigde!
Ha det fortsatt bra och lycka till med allt! Joo glömde säga jag har lagt ut filmerna på min Facebooksida förstås=)Kram!