måndag 22 december 2008

Borta bra men "hemma" bäst!

Marias nya band.

Jimmy avnjuter en lyxöl på en lyxrestaurang.

En fiskeby på Koh Yao

På toppen efter 1276 trappsteg

Då var vi alltså tillbaka i Tonsai igen efter vår lilla semester på Koh Yao. Vi har haft det riktigt skönt och har fått vila upp oss ordentligt. Det kanske har blivit lite väl mycket snask vissa kvällar men det har ju faktiskt varit semester.
I Krabi tog vi en liten barrunda och träffade ett par svenskar som vi satt och pratade med ett tag och kvällen slutade med att jag fick spela tamburin i ett band. Helt klart en av de roligaste kvällarna hittills. Dagen därpå tog vi oss, efter många om och men, ut till Koh Yao. Vi har blivit riktigt trötta på att stå och diskutera priser i en halvtimme - när thailändarna betalar 50 bath får vi betala 100 bath, eller folk som försöker lura en att det inte går någon buss utan att man måste åka taxi för 700 bath för att ta sig dit.
Koh Yao var mycket större än vi hade trott men väldigt lugnt på turister förtillfället, när vi kom till vårt resort var vi de enda som bodde där. De två första dagarna hyrde vi en vespa och körde runt hela ön och tittade på olika fiskebyar, gummiplantage, lyxresort, marknaden och allt möjligt. Det var en väldigt vacker ö och fiskebyarna var helt otroligt. Jag har ätit räkor varje dag och har fått de absolut största och godaste räkorna någonsin. Vi hittade även en mysig sandstrand som vi fick ha helt för oss själva. På kvällarna har vi spelat yatzy och utlyst att den av oss som vunnit flest gånger när vi kommer hem ska bli bjuden på kyrkbyns kök och mat, just nu vill jag helst inte nämna ställningen.
Trots att vi har haft den väldigt bra på vår semester var det väldigt skönt att se Tonsai igen och komma "hem". Här vet vi hur allt fungerar och det är ingen som försöker lura oss på pengar.
I dag kommer även Robin, Robert och My hit och ska fira jul med oss, något som vi har längtat efter länge. Så nu sitter vi och väntar på att vi ska få höra dem komma flåsandes upp för backen till toppen där vi bor.
Om två dagar är det julafton, men trots att det hänger julpynt på många av restaurangerna är det svårt att få någon julstämning här nere. I dag fick vi dock känna av lite när vi fick öppna ett paket från mamma och pappa som bl.a. visade sig innehålla knäck. Då var vi verkligen som två små barn på julafton.
Vi kommer att tänka på er alla när ni frossar i julens alla härligheter... för oss står det mellan att det kommer bli sushi eller silltallrik och köttbullar och potatismos.
God jul på er!
Maria

8 kommentarer:

julia sa...

jag anar den fiffiga handväskan på bild nummer ett, ändå!

/julia

ingela sa...

idag är det julafton, så i natt var det dags för det årliga tomte besöket, men nu var ju inte du(jimmy)hemma så jim fick vara tomten, vilket blev en hel del goda skratt.
mamma vill att jag berättar om vädret och idag är det -15. hela familjen har kollat eran blog. elsa var mest intresserad av ditt eldsprutande kort,hon undrade om det var på riktigt, vilket jag intygade, då undrade hon om du kunde komma till himlen i alla fall...(hon tyckte du var nog en drake)kram från oss alla

Jon Kärneskog sa...

Måste passa på att önska er en trevlig jul trots att ni valt att fira den med sol, bad och värme...

/jon

DrLarsson sa...

Ja Du "börjar" se vältränad ut din lilla rackare,antar att det inte beror på ölhävning.

Vi fick ju iaf en vit Jul här uppe men den börjar så smått att försvinna nu,har varit några dagar med + nu.

Tomten var snäll med mig,fick en XBox 360 eller om jag nu köpte den själv,kommer inte riktigt ihåg,hehe!

Får önska er Alla en God Fortsättning efter Julstöket!

Jipzie sa...

nu börjar jag bli less på att det bor en student ovanför mig. kan ni inte börja skynda på resan lite så att man får se er i tid till första solstrålarna. /bitter

AnTo sa...

Hej hej! Julen är nu över och vi har just kommit hem till storsund efter julfirandet och ett middags besök hos Barbro. Har ätit på tok för mycket som man lätt gör under julen. Packar upp alla julklappar och det var en del. Saknar oxå att se Jimmy som tomte, årets tomte behövde ingen kudde under rocken =)
Många kramar från oss!!!

Jonas sa...

Haha, jag har alltid vetat att du innerst inne är en tamburinspelare maria.

Kramar på er båda

Jonas

SolSkuggan sa...

Dagen före nyårsafton det är lugnt här. Veronica och pojkarna har varit ute och åkt pulka och samlat isdiamanter:)
Det är 0-gradigt och riktigt skönt.
Har försökt att skriva här förr men fick problem med google kontot hoppas det är löst nu..
Vi vill i alla fall önska er ett gott slut och ett riktigt riktigt *GOTT NYTT ÅR* Var rädd om er framför allt.
Vi tänker på er och älskar er
Kram från hela familjen Cadji