tisdag 30 december 2008

Gott nytt år!

Vattenfallet utanför Krabi

Julafton i tonsai

Avnjuter ett Grand Crú från Vietnam

Strandraggarna


Då var julen avklarad och idag väntar nyårsafton. Tillskillnad från jularna hemma blev detta en julafton i glada vänners sällskap med strandlekar, julpalm och fyrarätters middag på en indisk restaurang. Men, vi hade även julsånger, tomteluvor och julklappsutdelning. Så jag måste faktiskt säga att vi lyckades få riktigt bra julstämning för en stund. Nästa dag var den dock som bortblåst, troligtvis på grund av att det inte fanns julmat kvar som skulle kunna mätta hela Afrika.
I går åkte vi in till Ao Nang hela gänget och hyrde vespor som vi körde till en nationalpark utanför Krabi där vi badade i ett vattenfall och hade picknick i en park. Det var vackert och riktigt uppfriskande att ta sig ett dopp under vattenfallet. På vägen tillbaka stannade vi på Big C supermarket och köpte på oss snask i alla dess former. Tillbaka i Ao Nang hade de happy hour så vi bestämde oss för att lyxa till det med lite drinkar. Sedan råkade vi passera en våg som påstod att alla hade gått upp fyra kilo... vi bestämde oss för att det var fel på vågen och gick och tog en pizza. En riktig toppendag.
I dag har alla förutom jag och Jimmy åkt till Phi Phi för att fira nyår med en miljon andra svenskar. Vi bestämde oss för att stanna här istället och satsa pengarna på en thaimassage, en riktigt god middag och lite tid för oss själva.
Snart är det alltså dags för ett nytt år och precis tre veckor kvar tills vi åker till Nya Zeeland. Tiden har gått otroligt snabbt här nere och det känns helt galet att vi snart kommer vara där. Vi längtar mycket och det känns så himla spännande att resa vidare.
Gott nytt år!
Maria och Jimmy

5 kommentarer:

Robbie sa...

Gott Nytt År!!

Må det bli för er spännande, lärorik och kärleksfullt. Jag blir ganska avundsjuk över att ni snart ska till NZ. Nog har jag lite hemlängten nu när vi ska fira det nya året.

Det låter som ni har det riktigt bra därborta. Njut av denna tiden ni har tillsammens och leva livet fullt ut.

Puss och kram,
Rob.

Lisa sa...

Gott nytt år Maria och Jimmy!

Ett fantastiskt år, med fina upplevelser och massa kärlek, önskar jag er.

Er julklapp finns på plats och kan kanske komma till användning under de kommande veckorna.

Puss och kram,
Lisa

AnTo sa...

GOTT NYTT ÅR!!! Ni är ju några timmar före oss, vi ska avnjuta förrätten snart.

Många Kramar från Anna, Tony, Lovisa och Alva!

JennyS sa...

Hoppas ni hade en skön nyårsafton och att 2009 blir riktigt roligt!

Härlig vattenfallsbild!
Kramar från kusin-Jenny

AnTo sa...

Hallå!
Tack för det fina kortet, har fått en ny betydelse hemma hos oss vid middagbordet, man säger till Lovisa att hon måste äta mkt mat så hon blir lika stark som Maria! -Maria är jätte stark mamma, har hon kommenterat om bilden. Girlpower!!

//Anna